Menu

Látványterv készítés, látványtervezés

A látványterv készítés fontos alapeleme a minőség. A látványterv készítés folyamán megalkotott képeken realisztikus fények, színek és felületek jelennek meg és egyben a képek minősége is a tervezett végfelhasználáshoz igazodik.

Digitális prezentációk során eltérő felbontást érdemes alkalmazni, mint a nyomtatott reklámanyagokba szánt látványterv készítés során.

A látványterv készítés előtt érdemes átgondolni, hogy milyen minőségben szeretnénk a látványterveket bemutatni, hiszen a látványterveknél minden a megjelenésen múlik.

Látványterv készítés építészeti, belsőépítészeti tervek alapján

A látványterv készítés fontos alapeleme az építészeti vagy belsőépítészeti tervezés során létrejött tervek feldolgozása. A látványterv készítés folyamán akár kézzel készített tervekből, skiccekből is tudunk dolgozni, de a digitális formában érkezett elképzeléseket (dwg, dxf, 3ds, stb. file-okat) is fel tudjuk használni, sőt ez utóbbiak a látványterv készítés időszükségletét nagyban befolyásolhatják, lerövidíthetik.

Építészeti látványtervezés referenciák

A látványterv készítés eredménye az esetek többségében professzionális állóképekből áll, de új, modern szolgáltatásunkként egyre nagyobb igény merül fel a 360°-os virtuális panorámákra is.

Látványterv készítés 360°-ban

A látványterv készítés új eszköze, amely a mára idejétmúlt animációkat egyre jobban szorítja ki, a virtuális panoráma. Ez az új látványterv készítési technika lehetővé teszi az interaktivitást, mely ma már alapeleme a vizuális élményeknek. A statikus látványtervezés animációk helyett ma már ezt az új 3D technikát alkalmazva építészeti és belsőépítészeti elképzeléseit lebilincselő, új formában mutathatja be akár egy prezentáció alkalmával, akár a projekt weboldalába építve.

Ezt az új látványtervezés technikát az elsők közt alkalmaztuk és mára professzionális szinten használva akár HTML5 formátumban adjuk át ügyfeleinknek, így nem csak közvetlenül a számítógépről de könnyen weboldalba építve is használhatják.

Az általunk alkalmazott látványtervezés új 360°-os technikájáról bővebben ide kattintva olvashat: virtuális panoráma látványterv.

A látványtervezés lehetőségei

A látványterveket ma már nagyon széles körben alkalmazzák. A látványterv készítés akár közületi akár magáncélú ingatlanokkal kapcsolatos sikeres projektek fontos eleme, legyen az:

  • Építészeti tervezés
  • Belsőépítészeti tervezés
  • Építészeti engedélyezési tervdokumentáció
  • Ingatlan értékesítés
  • Ingatlanfejlesztés
  • Ingatlan beruházás
  • Ingatlan felújítás
  • Kert tervezés


Építészeti látványtervezés ingatlan fejlesztéshez

Látványtervezés rövid határidővel

Több mint 10 éves látványtervezési tapasztalatunk alapján elmondhatjuk, hogy az építészeti és belsőépítészeti projektek legutolsó lépése a látványtervek elkészítése. Magára a látványtervezésre általában kevés idő marad a tervdokumentációk engedélyezése, prezentálása előtt, annak ellenére, hogy az igényes látványterv készítés több munkaidőt igényel. A 10 éves gyakorlatunknak köszönhetően nálunk bizonyos esetekben a látványtervek akár 1 – 2 napon belül elkészülhetnek, főleg ha a tervezés során a 3D modell már az ügyféltől előkészítve érkezik.

Amennyiben látványterv készítés és alkalmazás előtt áll, illetve minőségi látványtervekkel szeretné prezentálni munkáját forduljon hozzánk bizalommal, írjon nekünk az alábbi linken keresztül:

Takács Gábor - Látványtervezés, Látványterv készítés

Takács Gábor – Okl építészmérnök / Architect Designer
Phone / Viber: +36 30 374 2104
E-mail: gabor@t11media.hu
Web HU: belsoepiteszetilatvanytervezes.hu
, epiteszetilatvanytervezes.hu
Web EN: architecturalrenderingvisualization.com

lskype pinterest facebook lskype google+

Látványtervezés ajánlat kérés / üzenet küldés