Menu
Építészeti vizualizáció - wellness hotel 3d látványtervezés

Építészeti vizualizáció – wellness hotel 3d látványtervezés

Látványtervező munkáink közt sok esetben különleges építészeti vizualizáció megbízásokkal fordulnak hozzánk. Az esetek többségében konkrét építészeti, vagy belsőépítészeti tervek alapján kell dolgoznunk, de adódnak – nagy örömünkre – olyan feladatok, ahol ötletterveket, elképzeléseket, képzelt jeleneteket kell elkészítenünk, azaz valóban építészeti vizualizáció munkát kell megalkotnunk.

Iroda helyiség belsőépítészeti látványtervezés Iroda helyiség belsőépítészeti látványtervezés
Építészeti 3d vizualizáció Építészeti 3d vizualizáció
Belsőépítészeti látványtervezés Belsőépítészeti látványtervezés
Építészeti látványtervezés, 3d látványterv készítés nyaraló épülethez Építészeti látványtervezés, 3d látványterv készítés nyaraló épülethez
Realisztikus látványtervezés 3d modellezéssel Realisztikus látványtervezés 3d modellezéssel


Az építészeti vizualizáció számunkra az az elképzelt állapot, mely természetesen a megvalósíthatóságot figyelembe véve valósághű látványterveken mutatja be egy leendő lakóépület, étterem, irodaépület, vagy akár wellness hotel külső- és belső tereit. Az alábbiakban bemutatott projektünknél az utóbbi izgalmas témával, azaz a wellness hotel látványtervezés feladatával kapcsolatban alkalmazták partnereink építészeti vizualizációs szaktudásunkat.

Építészeti vizualizáció , mint felelősségteljes kihívás

Amikor ügyfelünk megkeresett telefonon e 3d vizualizációs feladattal, tudtam, hogy itt részemről mind tapasztalatban, mind hozzáállásban nagy odafigyelésre lesz szükség.  Jelen esetben itt a projekt legelső lépcsőjét képviselve kellett helytállnom olyan látványterveket megalkotva, melyek egy képzeletben kialakult, ötletek kavalkádjából körvonalazódó épületet ábrázolnak. Ügyfelem célja telektulajdonosként a leendő beruházókkal történő egyeztetés, üzletkötés megkönnyítése volt, tehát a látványterveken kiemelten fontos szerepet játszott a minőségi látvány és megfelelő hangulat bemutatása.

Építészeti látványtervezés referenciák

Wellness hotel látványtervezés

Egy wellness hotel látványtervezés nagyon összetett feladat, de nem annyira, mint maga a konkrét műszaki tervezés. Az utóbbi rengeteg lépésből, munkafázisból, szakági tervezési feladatból áll, így mindezt tiszteletben tartva, megfelelő alázattal kezelve láttam neki az építészeti vizualizáció elkészítésének. Az munka során fontos volt, hogy később a megvalósíthatóság ne törje össze a kialakult képet, illetve a látványtervek ne egy kivitelezhetetlen épületet ábrázoljanak. A befektetők egy reális lehetőségeket kellett, hogy lássanak.

Ügyfelemnek konkrét elképzelési voltak a megjeleníteni kívánt építészeti vizualizáció képeivel kapcsolatban. Előzetesen minta képeket gyűjtött hasonló külső és belső terekről, melyeket, mint kiindulási pontokat vettünk figyelembe és használtunk fel a projekt adottságaihoz igazítva. Fontos volt számára a wellness hotel látványtervezés szempontjából az elegáns, klasszikus stílus, ehhez mindenképp ragaszkodott. A mai sok modern stílusú megrendelés közt örömömre szolgált a változatosság az építészeti vizualizáció területén, így izgatottan és lelkesen álltam a kihívás elé.

ÉÉpítészeti látványtervezés ajánlat kérés

Ügyfelemmel közösen alakítottuk ki a belső és külső hangulatokat, együtt ötleteltünk a nézőpontok beállításán. Az építészeti vizualizáció képeit úgy kellett megalkotni, hogy eleget, de ne túl sokat mutassanak, hiszen magát az épület komplexitását nem tervezhettük meg műszakilag. Olyan részletek kidolgozását kellett meghatároznunk, melyből a befektetők elég inspirációt nyernek a wellness hotel projekt elindításához, de a leendő építészeti tervezésbe ne szóljanak bele.

A wellness hotel látványtervezés során ügyfelemmel közösen alakítottuk ki a látványterveken megjelenő szobák, lakosztályok, teraszok, wellness részleg és étterem elképzelt tereit, közösen álmodtuk meg a hotel külső megjelenését. Az általa nyújtott fő irányvonalakból kiindulva építettem fel a jeleneteket, melyek visszajelzések alapján nagyon nagy hatással voltak a beruházókra.

Építészeti vizualizáció - hotel 3d

Építészeti vizualizáció ingatlan fejlesztésekhez, értékesítésekhez

Ahogy ennél a wellness hotel látványtervezés projektnél is, ügyfeleink többsége sokszor ránk bízza a megjelenítés részleteit. Hála a több, mint 10 éves szakmai tapasztalatnak, illetve köszönhetően építészmérnöki végzettségemnek az építészeti vizualizáció során nagy örömmel találom ki ügyfeleim számára a megjeleníteni kívánt épületek belső és külső tereit, mivel sok esetben az előzetes építészeti tervezés során erre már nem adódik idő. Kézi skiccekből is dolgozva, vagy konkrét építészeti műszaki tervek alapján, de akár előre az Ön építész tervezője által készített 3d modellt felhasználva rövid átfutási idővel készítünk olyan valósághű terveket, melyeket bátran alkalmazhat előzetes ingatlan fejlesztési tárgyalásoknál, vagy értékesítési folyamatoknál.

Az ingatlanok fejlesztésénél és értékesítésénél – a nagy számú pozitív visszajelzés alapján – hatásos eszközként alkalmazhatóak az építészeti vizualizációs technikák legyen szó professzionális külső látványtervekről, valósághű belső látványtervekről, 3d alaprajzokról, virtuális panoráma látványtervekről, vagy körbejárható vizualizációról.

Építészeti látványtervezés

Építészeti vizualizáció ajánlat

Amennyiben építészeti vizualizáció – wellness hotel 3d látványtervezés munkánk elnyerte tetszését és hasonló építészeti vizualizáció technikát szeretne az Ön ingatlanjához is alkalmazni, keressen az alábbi elérhetőségek bármelyikén:

Takács Gábor - Látványtervezés, Látványterv készítés

Takács Gábor – Okl építészmérnök / Architect Designer
Phone / Viber: +36 30 374 2104
E-mail: gabor@t11media.hu
Web HU: belsoepiteszetilatvanytervezes.hu
, epiteszetilatvanytervezes.hu
Web EN: architecturalrenderingvisualization.com

lskype pinterest facebook lskype google+

Látványtervezés ajánlat kérés / üzenet küldés