Sorház látványtervezés /egy budapesti példán keresztül/

E sorház látványtervezés referenciánkon keresztül egy visszatérő ügyfelünktől származó, Budapest egy kiemelt kerületébe tervezett projektünket mutatjuk be.

Sorház látványtervezés előzetes épületmodell felhasználásával

A sorház látványtervezés feladat a már általunk nagyon sokszor alkalmazott technikával indult, azaz a tervezés során az építész iroda által készített épület modell felhasználásával. E megoldást egyre gyakrabban alkalmazzuk, hiszen a mai modern tervező szoftverekkel az építész irodák a tervezés folyamán jól felépített és akár minden részletre kiterjedő épület modellt készítenek. Az elkészült 3d modellről képezik le a homlokzatokat és akár a metszeteket is. Ezt a modellt mi pedig remekül fel tudjuk használni a professzionális látványtervek készítésénél.

Az előzetes modell felhasználásának lehetőségét mindig felajánljuk ügyfeleinknek, hiszen ezzel nem csupán időt de pénzt is megtakaríthatunk nekik.

Így történt ennél a sorház látványtervezés megbízásnál is, mely Budapest egy frekventált részére készült. Az enyhén lejtő terep kitűnő lehetőséget adott már a látványtervezés folyamán is, hogy a sorház külső tereit izgalmas formába öltöztessük. Mindig örülünk a lejtős, vagy épp emelkedő terepviszonyoknak, mert tudjuk, hogy ugyan több munkával jár, mint egy teljesen sík terepre tervezett épület látványtervezése, de az elkészülő végeredmény mindig látványos képeket ad.

Az említett épület modell mellé megkaptuk a tervező irodától a terep felépített struktúráját is, így még gyorsabban tudtunk haladni a környezet kialakításával. A sorház látványtervezés feladatoknál mindig nagy szerepet kapnak a hátsó kertek, melyek nagyban növelik az ingatlanok értékét, illetve az utcai bejáratok sora is, ami ennél a projektnél építészetileg szerintünk igazán elegánsra sikerült. A sorház látványtervezés folyamán elkészült nézőpontok is ezt a két fő témát dolgozzák fel.

Sorház látványtervezés éjjel – nappal

Az utcai nézőpontok kizárólag alkonyati fénybeállításokkal készült, az udvari képek viszont nappali és alkonyati fényviszonyokat is bemutatnak. A sorház látványtervezés véleményünk szerint tipikus modern alkalmazása az, amikor az épületeket a befektetők prezentálják akár éjszaka megvilágított stílusban is. Teljesen más képet mutat egy nappali fényben készített fotó és egy az épület világításokat alkalmazó éjszakai fénykép. (próbálja ki a csúszka segítségével)

Az éjszakai látványterv készítés technikáját egyre gyakrabban kérik ügyfeleink is. Ahogy ennél a sorház látványtervezés munkánál is történt, akár ugyan azokból a jól eltalált látószögekből készíthetjük el a nappali és éjszakai verziókat, így kedvezőbbé is tudjuk tenni az elkészítésükhöz szükséges többletmunka igényét.

Sorház látványtervezés belső terekhez

Az elkészülő sorház látványtervezés során legtöbbször komplett csomagot rendelnek meg ügyfeleink, ahol a külső képek mellett belső tereket is bemutatunk.

Fotó realisztikus belső képek a sorház látványtervezésnél

Az esetek nagy részében a sorházakhoz készített látványtervezésnél az elkészülő képeket ingatlan értékesítési céllal rendelik meg tőlünk. A belső terek bemutatásánál a fotó minőségű látványtervek alkalmazása segíti ügyfeleinket az épülő sorházak lakásainak hatékony értékesítésében. Az elképzelt belső terek stílusát, berendezését akár több mint 10 éves látványtervezési tapasztalatunkra is bízhatják, de ha rendelkeznek konkrét elképzeléssel, nagy örömmel készítjük el azt a sorház látványtervezés során.

3d alaprajz készítés a sorház látványtervezésben

Ügyfeleink körében egyre inkább elterjedt eszközzé válik a magas minőségű berendezett alaprajz vagy marketing alaprajz használata az ingatlan értékesítés folyamán. A vásárló közönségtől nem várhatjuk el, hogy építészeti műszaki tervrajzolat olvasson. Sokszor ezek az alaprajzok a leendő vevők számára túl sok felesleges vonalat és információt tartalmaznak, így nehezítik a lakás terveinek és térkapcsolatainak megértését. Ezt a problémát nem csak megoldja de az alaprajzok látványát egy következő dimenzióba emeli a professzionális 3d alaprajz készítés szolgáltatásunk.
Erről a látványterv típusról az alábbi oldalon olvashat bővebben:

3d alaprajz készítés

Amikor sorház látványtervezés feladat előtt állunk ma már szinte biztos, hogy a 3d alaprajz készítés a feladataink közt szerepel.

Sorház látványtervezés ajánlat kérés

Amennyiben sorház látványtervezés szolgáltatásunk felkeltette érdeklődését és tervezés, kivitelezés vagy éppen ingatlan értékesítés előtt áll, forduljon hozzánk bizalommal és kérje látványterv ajánlatát az alábbi elérhetőségek bármelyikén.

Takács Gábor – Okl építészmérnök / Architect Designer
Phone / Viber: +36 30 374 2104
E-mail: gabor@t11media.hu
Web HU: belsoepiteszetilatvanytervezes.hu
, epiteszetilatvanytervezes.hu
, látványtervezés.hu
Web EN: architecturalrenderingvisualization.com

Ajánlat kérés / üzenet küldés
További látványtervezés referenciák

Kezdőlap » Sorház látványtervezés /egy budapesti példán keresztül/
Takács Gábor

Okl építészmérnök, 3d látványtervezező

Recent Posts

Homlokzat látványtervezés – kreatív ötletekkel

Bízza ránk épületének homlokzati kialakítását, arculatát. Homlokzat látványtervezés szolgáltatásunk segítségével akár több verziót is megtekinthet…

3 év ago

Fotórealisztikus látványterv

A fotórealisztikus látványterv értelmezése sok esetben megáll egy magasan kidolgozott képminőségnél, de véleményünk szerint ennél…

5 év ago

Családi ház látványtervezés

Családi ház látványtervezés készülhet tervezési fázisban, de akár kivitelezés közben is. Célja lehet akár kerttervezés…

5 év ago

Irodaház látványtervezés

Irodaház látványtervezés szolgáltatásunkat azt hihetnénk, hogy csak meglevő építészeti tervek alapján rendelik tőlünk. Most bemutatjuk…

5 év ago

Társasház látványtervezés

Társasház látványtervezés szolgáltatásunk nagy sikernek örvendő, gyakran alkalmazott megoldás beruházó és értékesítő ügyfeleink számára egyaránt.…

5 év ago

Penthouse látványterv készítés – lakás látványtervezés

Penthouse látványterv készítés szolgáltatásunk egy kiemelten kedvelt része munkánknak. Legyen szó belsőépítész által biztosított tervek…

5 év ago

A weboldal sütiket használ.